Tarieven en vergoedingen

Tarieven

Systeemtherapie of supervisie: €90 per uur.
Kennismakingsgesprek/intake: gratis

De tarieven zijn inclusief voorbereiding, telefonisch en/of mailcontact, rapportage, intercollegiaal overleg en administratieve werkzaamheden.

Afzeggen of annuleren

Je kunt een gemaakte afspraak tot 24 uur voor aanvang van een gesprek kosteloos wijzigen of annuleren. Annuleer of wijzig je een afspraak binnen 24 uur voor aanvang, dan worden de kosten daarvan in rekening gebracht.

Vergoedingen gezin- relatietherapie

Ondersteuning vanuit de gemeente

Met de gemeente heb ik een contactovereenkomst ‘individuele ondersteuning’. Dit geldt onder andere voor de gemeentes Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Je kunt rechtstreeks contact opnemen.

Vergoedingen zorgverzekeraar

Behandelingen bij Relatief vallen onder alternatieve zorg. Vergoeding is mogelijk vanuit je aanvullende verzekering. Afhankelijk van je zorgverzekeraar krijg je een deel of de volledige kosten van een behandeling vergoed. Vaak wordt relatietherapie niet in aanmerking voor vergoeding. Bij sommige verzekeraars valt relatietherapie onder seksuologie of alternatieve geneeswijzen en worden de kosten (gedeeltelijk) vergoed. Valt de relatietherapie onder alternatieve geneeswijzen, dan is een doorverwijzing meestal niet nodig.

Relatief is aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA, NVRG en RBCZ. 

De vergoedingen van de zorgverzekering zijn vastgesteld per verzekerd persoon. Dekt een verzekering de therapiekosten, dan heeft iedere verzekerde partner recht op de vastgestelde vergoeding. Voorbeeld: zowel jij als je partner hebben een aanvullende zorgverzekering. Volgens het vergoedingenoverzicht vergoedt de verzekering veertig euro per gesprek. In dat geval ontvangen jullie samen niet veertig, maar tachtig euro per gesprek.

Twijfel je of je via je verzekering recht hebt op vergoedingen? Neem dan contact op met je verzekering.